COVID 19 için İngiltere’nin açıkladığı Ekonomik Destekler nelerdir?

İş Kaybı Desteği (Job Retention Scheme)

Coronavirüs nedeniyle etkilenen şirketlere (işverenlere), çalışanlarının işlerine son vermemeleri için sağlanan bu destek doğrultusunda; bu durumda olan çalışanların ücretlerinin %80’i devlet (HMRC) tarafından karşılanacaktır. Her bir çalışan için destek tutarı en fazla aylık £2500. 

Başvuru için HMRC tarafından yeni bir portal oluşturulacak olup işverenler tarafından başvuru yapılacaktır. İngiltere’de yerleşik olan tüm şirketler kapsam dahilindedir. 

KDV ve Gelir Vergisi Ertelemesi (VAT, Income Tax)

KDV ödemeleri 3 ay boyunca ertelenmiştir. 20 Mart 2020 ile 30 Haziran 2020 tarihleri arası olan beyanlar için geçerlidir. Herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın sistem üzerinde vadeler güncellenecektir. 

Şahıs firmaları için Temmuz 2020 tarihinde ödenmesi gereken Gelir Vergileri Ocak 2021 tarihine ertelenmiştir.

Hastalık Ödeneği Desteği (Sick pay)

COVID-19 nedeniyle işine devam edemeyen ve hastalık ödeneği alan çalışanları için, şirketlere 2 haftalık hastalık ödeneğini geri alma desteği verilecektir. 

Business Rate istisnası

Perakende, restoran, bar, cafe, hotel veya spor ve eğlence merkezlerine 2020 ve 2021 yılları için business rate istisnası uygulanacaktır.

Doğrudan Nakit Desteği

Perakende, restoran, bar, cafe, hotel veya spor ve eğlence merkezlerine lokasyon başına olmak üzere; £10.000 veya £25.000 nakit destek sağlanacaktır. Başvuru yapmaya gerek yok, mektup yolu ile bildirimler yapılacak. 

Küçük firmalar için Kredi Desteği

Yıllık cirosu £45 milyon’u aşmayan firmalar için; British Business Bank destekli 12 ay faizsiz kredi imkanı sağlanacaktır. Tüm firmaları kapsamaktadır. Başvuru, yetkilendirilmiş tüm bankalar üzerinden yapılacaktır. Talep için bankanızla görüşebilirsiniz.

Büyük firmalar için Kredi Desteği

Büyük firmaların, Kısa Vadeli Borçları Bank of England tarafından satın alınacak. Böylece, büyük firmaların üzerinden kısa vadeli borç yükü alınmış olunacak. Detaylar sonradan açıklanacaktır. 

Vergi Borçları için Destek

Vergi Dairesine (HMRC)’ye borçları olan ya da ödeme zorluğu çeken firmalar doğrudan HMRC ile temasa geçip bu konuda görüşebilirler.

Detaylı bilgi ve sorularınız için lütfen bizimle temasa geçiniz. UK@srmconsulting.com

Makaleler

Muhasebe Departmanı Kurmak İçin 66 Etkili İpucu

Merhaba, iş dünyasının gezgini arkadaşım! Bunu okuyorsanız, büyük olasılıkla kuruluşunuz içinde bir muhasebe departmanı kurma veya yenileme gibi inanılmaz bir yolculuğa çıkmışsınızdır. Size şunu söyleyeyim, bir maceranın içindesiniz ve ben de bu heyecan verici keşif gezisinde rehberiniz olacağım için çok heyecanlıyım. Sayıları hesaplayan bir guru değilim ama sürekli gelişen iş dünyasındaki deneyimlerimden payıma düşeni aldım. […]

Mizanda Ustalaşmak: Son Derece Verimli Bir Muhasebe Departmanının 9 Alışkanlığı

Her biri kısa ve bilgilendirici bir madde işareti ve bir bonus puan olarak sunulan bu 9 alışkanlıkla son derece verimli bir muhasebe departmanının sırlarını açığa çıkarın. Alışılmadık stratejilerden zaman içinde test edilmiş yöntemlere kadar bu liste, muhasebe mükemmelliğine giden yolda size rehberlik edecek:   1. Teknolojiyi Benimseyin: İçgörü: Teknoloji süreçleri kolaylaştırır. Alışkanlık: Rutin görevleri otomatikleştirmek […]

Kar Dağıtımı Stopaj oranı %10’a indirildi, bu ne anlama gelmektedir?

22 Aralık 2021 tarihinde yayımlanan bir Karar ile, mevcutta %15 olan kar dağıtım stopaj oranı, %10’a indirilmiştir. Şirketler, dönem sonları faaliyetleri neticesinde elde etmiş oldukları karlarını,  şirket ortaklarına dağıtabilmektedirler. Bu dağıtım esnasında, dağıtılabilir Kar üzerinden %15 (yeni hali ile %10) oranında stopaj hesaplanmakta ve bu tutar şirketler tarafından vergi dairesine beyan edilmek suretiyle ödenmektedir. Bu […]